icon-huis    Vragen

icon-huis    Vragen

Als uw vraag er niet tussen staat, of u wilt graag meer informatie, neem dan gerust contact met mij op!

Voorop staat dat beiden ouders blijven. De open brief aan alle gescheiden ouders van Villa Pinedo laat zien wat kinderen het belangrijkst vinden:
http://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/

In eerste instantie zijn er vooral veel vragen en staat uw hoofd er waarschijnlijk niet naar om alles rustig uit te zoeken. Juist dan is het belangrijk om tijdig een deskundige in te schakelen, die u adviseert over de aanpak èn de inhoud. Eén van de eerste afwegingen is of deze adviseur alleen uw belangen behartigt, of juist ook samenwerkt met uw partner. Ik help u graag bij deze keuze.

In een periode van onzekerheid en veranderingen staat het huis vaak voor zekerheid en rust, juist ook voor de kinderen. Ik maak in overleg met een hypotheekadviseur berekeningen of het haalbaar is om in het huis te blijven wonen. Het inkomen en de alimentatie spelen daarbij een belangrijke rol. Als het in eerste instantie niet haalbaar lijkt, ga ik op zoek naar andere oplossingen om de woonwens te realiseren.

Als u samenwonend bent, hoeft u geen advocaat in te schakelen en zou u samen afspraken kunnen maken over het huis, de kinderen en het pensioen. Graag vertel ik u meer over de toegevoegde waarde die ik kan hebben met berekeningen van de kinderalimentatie, het nagaan van de haalbaarheid van de woonvraag, de aandacht voor de fiscale knelpunten en het vastleggen van de afspraken in een convenant.