icon-koffer    Wat kan ik toevoegen?

icon-koffer    Wat kan ik toevoegen?

Regelmatig word ik door professionals ingeschakeld bij een scheidingstraject.

Advocaat │ mediator

Ik kan in opdracht van de advocaat │ mediator alimentatie berekenen in diverse scenario’s, een uitwerking maken van de vermogensverdeling of – verrekening, het inkomen van de ondernemer analyseren, adviseren over de toedeling en fiscale consequenties van kapitaal- en lijfrenteverzekeringen, alternatieven uitwerken voor de verevening van het pensioen (juist ook bij de ondernemer) of een doorrekening maken van de netto financiële situatie van de scheidende partners in de toekomst.

Ook kan ik als neutrale financial aanschuiven bij mediation-gesprekken, om helderheid te geven over specifieke financiële kwesties.

Soms vordert een mediation moeizaam, omdat één van de scheidende partners niet verder komt. Ik kan in deze situatie op de zijlijn deze partner adviseren en begeleiden. Ik geef extra informatie, uitleg en ondersteuning, zodat de mediation door kan gaan.

Accountant / financieel adviseur

De accountant of financieel adviseur kan bij een scheiding veel betekenen voor zijn/haar cliënt. Niet alleen vanwege de specifieke kennis van de financiële situatie, maar ook als aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. In nauwe samenwerking met de accountant of financieel adviseur begeleid ik de scheidende partners, maak ik alimentatieberekeningen, presenteer ik oplossingen en zoek ik met de partners naar overeenstemming. De afspraken leg ik vast in een convenant. Dankzij de afstemming met de accountant / financieel adviseur kan ik snel inzicht geven in de financiën en de haalbaarheid van de voorgestelde opties. Na de scheiding speelt de financieel adviseur vervolgens een belangrijke rol in het uitvoeren van de in het convenant vastgelegde afspraken.